Urządzenie do kremowania miodu 100 L (400V) z płaszczem grzewczym (na dekrystalizatorze), ze sterownikiem automatycznym W20085
8.670,00 zł
Stan: Nowy produkt
Indeks: W20085
Urządzenie przeznaczone jest do rozpuszczania i kremowania miodu.
Opis
Produkt firmy: Łysoń
Zasilanie400VSterownikAutomatycznyPojemność100 LMateriałStal nierdzewna kwasoodpornaMoc0,55 kWPrędkość obrotowa mieszadła36 obr/minRegulacja Temperatury30-55 °CPozostałez płaszczem grzewczym (na dekrystalizatorze)Gwarancja2 lata
Urządzenie do kremowania miodu 100 L (400V) ze sterownikiem automatycznymUrządzenia te przeznaczone są do przeprowadzenia procesu kremowania miodu.Odpowiednia konstrukcja śmigła mieszającego wykonanego ze stali nierdzewnej kwasoodpornej pozwala na dokładne skremowanie miodu.Proces kremowania powinien przebiegać w powtarzalnych cyklach» praca mieszadła – 15 min» postój mieszadła 1 h.Prawidłowo skremowany miód posiada konsystencję zbliżoną do masła. Istnieje możliwość wykonania urządzeń wg indywidualnych zamówień Kremowanie mioduŚwieży miód jest gęsty i przeźroczysty. Po pewnym czasie ulega naturalnej krystalizacji. Właściwa temperatura krystalizacji to 16-18oC. W wyższych temperaturach proces krystalizacji zachodzi wolniej a kryształki osiągają większe rozmiary. Podgrzanie miodu do temperatury 40oC, i utrzymywanie jej przez kilka dób, powoduje przejście miodu ze stanu skrystalizowanego (krupiec) do płynnego (patoka).Urządzenie do kremowania posiada specjalne mechaniczne mieszadło, które pozwala na przeprowadzenie procesu rekrystalizacji, po którym miód uzyska konsystencję idealną „do smarowania”, podobną do kremów czekoladowych dla dzieci. Proces ten polega na cyklicznym napowietrzaniu i intensywnym mieszaniu miodu przez kilka dób, aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Napowietrzanie następuje podczas mieszania. Mieszanie przeprowadza się kilkukrotnie w ciągu doby przez okres około 10-15 minut. Można na przykład na początku dodawać miód skrystalizowany do patoki. „Kremowanie” ma na celu wytworzenie wielu drobnych zarodków krystalizacji i niedopuszczenie do rozrostu już istniejących kryształków miodu. Jest to mechaniczne „ucieranie kryształków” miodu. Miód ten przechowywany w stałej temperaturze zachowuje tą konsystencję przez wiele miesięcy.
Do urządzeń kremujących polecamy zbiorniki i beczki o dużej pojemności oraz najwyższej jakości materiałach, posiadamy również miodarki radialne, przydatne mogą okazać się także sita.
Informacje dodatkowe
Waga | 1 kg |
---|---|
Wymiary | 10 × 20 × 20 cm |
Producent | Łysoń |
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.